Stefan Marinov's Wiki

"Exploration through intelligent machinery."

User Tools

Site Tools


бг:роботика

Роботика

Немалко хора влагат умствения си потенциал в развитието на роботехниката и посредством настоящия списък се стремя да покажа някои от по-интересните робоначинания, които са ми привлекли вниманието досега:

  • Българска роболигаежегодно събитие, целящо да събере ученици, студенти и професионалисти в ред състезания с роботи, даващи възможност да се покажат различни хардуерни и софтуерни решения в зависимост от екипите и тяхното ниво. Събитието е платформа за създаването, споделянето и развитието на идеи в областта на роботиката.
  • Училище по роботика „Robopartans“ – има за цел да събуди и затвърди интереса на учениците към точните науки, както и информационните и комуникационните технологии. Организират се различни работни срещи, курсове и занятия по роботика в София, Варна и Пловдив, в рамките на които се предоставят многобройни възможности за действителен досег до роботехниката.
  • FIRST LEGO League, България – национални кръгове на най-голямото международно състезание по роботика за ученици. Подготовката на отборите се провежда всяка година, под напътствието на ръководител в рамките на няколко месеца, и включва замисъла, изграждането и програмиране на истински роботи. Но не спира дотук, а съдържа и още интересни задачи, свързани с важни за света технически предизвикателства и отворени въпроси.
бг/роботика.txt · Last modified: 2015-07-28 18:31 by Stefan Marinov